2012. január 22., vasárnap

Csontváry Kosztka Tivadar olajkarton festménye! - Jelenlegi ára: 1 Ft


Csontváry Kosztka Tivadar olajkarton festménye. A festményt egy hozzáértő szakember hagyatékából származik, a többi festménnyel együtt. Ezt a festmény szakember vizsgálta, véleménye szerint eredeti, de ezt hivatalosan nem tudta megerősíteni, mert nem tudom kifizetni a vizsgálati díjat. Ezért felteszem 1 Ft-ra, és az utolsó licit tevő lesz a nyertese. Szigno nem található, de Csontváry Kosztka Tivadar munkája.  
Figyelem! Ezt a festményt bevizsgálás után is ki lehet fizetni, illetve 1 hét garanciát vállalok rá. A bevizsgálási díj, a vevőt terheli! Kérem ennek tudatában licitáljanak. A festmény bevizsgálása után, azonnali készpénz fizetés szükséges.
Mérete: 60 x 80 cm
Tekintse meg galériámat, minden 1 Ft nézze meg, megéri!
Csontváry Kosztka Tivadar
( 1853 - 1919) magyar festő.
 
Eredetileg gyógyszerésznek tanult, de tehetséget érezve otthagyta állását, és különböző mesterektől festészetet tanult. Utazásokat is tett, jelentősebb képeit Keleten festette. Mintegy száz nagyobb művet alkotott. Míg külföldi kiállításairól (például Párizs, 1907) a legnagyobb kritikusok elismerően nyilatkoztak, itthon nemigen ismerték el. Ehhez különc életvitele, és – élete vége felé egyre kifejezettebb – látnoki-prófétai allűrjei is hozzájárultak, melyeket a képeit elemzők közül többen pszichopatológiásnak tartanak. Művészetét az expresszionizmushoz, illetve posztimpresszionizmushoz kapcsolják, de igazából nem tartozott egyik elhatárolható irányzatba sem.



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2012-01-22 13:21
. Csontváry Kosztka Tivadar olajkarton festménye! - Jelenlegi ára: 1 Ft